Dubbel glas laten zetten?

Vraag een gratis offerte aan en kom in contact met een expert!

Nu bereikbaar.

Dubbel glas

Heeft uw woning op dit moment enkel glas maar heeft u liever dubbel- of HR isolatieglas? Is uw raam beschadigd en moet deze daarom snel vervangen worden? Of bent u op zoek naar manieren om uw woning beter te isoleren? Het laten plaatsen van thermopane, dubbel, HR++/+++ of isolatieglas kan uw stookkosten op jaarbasis behoorlijk verminderen. Neem dan contact op!

Bel direct naar 085 500 9914!

Kom in contact met glaszetters door heel Nederland! Hierdoor is er altijd iemand uit uw regio beschikbaar. Wilt u weten wat wij kunnen betekenen? Vul dan snel het contactformulier in. Een glaszetters neemt dan zo snel mogelijk contact met u op. Heeft u direct hulp nodig bij schade aan uw ruit? Bel direct naar 085 500 9914!

Voordelen dubbel glas

Het laten plaatsen van dubbel HR++/+++ of isolatieglas kan u aardig wat geld kosten. Toch is het de moeite waard om te kijken wat het u op zou leveren. Er zijn namelijk tal van voordelen van dubbel- of isolatieglas.

Wanneer u uw enkele ramen vervangt door dubbel- of isolatieglas kunt in een gemiddelde eengezinswoning jaarlijks bijna €300,- besparen. Dit komt omdat dubbele beglazing stukken beter isoleert dan enkele glazen. Zo bespaart u jaarlijks op uw stookkosten.

Het laten plaatsen van dubbel glas is daarom een investering: uiteindelijk zult u dit in uw stookkosten weer terug verdienen. Als bijkomend voordeel voorkomt een dubbel glas tocht en lawaai van buitenaf.

dubbel-glas

HR tot en met HR+++

Wanneer u zich gaat oriënteren op dubbel- of isolatieglas kan het zijn dat u door de ramen het glas niet meer ziet. Er zijn verschillende glassoorten verkrijgbaar, maar hoe weet u welk soort isolatieglas het best bij u past? Wellicht bent u de term thermopane glas eens tegengekomen.

Thermopane glas is een andere benaming voor dubbel- of isolatieglas. Thermopane of dubbel- glas is voordeliger dan HR++/+++ glas, maar levert op jaarbasis ook minder op. Isolatieglas met een HR code heeft een hogere isolatiewaarde dan een thermopane of dubbel raam. HR+++ is de duurste optie maar levert uiteindelijk meer op in uw stookkosten.

Extra opties bij dubbele beglazing

Bij het plaatsen van dubbel of isolatieglas zijn er, behalve de verschillende glassoorten, nog extra opties die u kunt overwegen. In een beveiligd HR isolatieglas zit een stuk folie waardoor de dubbele glazen altijd samenblijven, ook wanneer het breekt. HR isolatieglas is daarom een goede bescherming tegen inbraak.

Naast beveiligd isolatieglas is er de mogelijkheid om uw raam te blinderen of om deze in melkglas te laten plaatsen tegen inkijk van buitenaf.

Wilt u minder geluid in huis, dan doet u er verstandig aan om geluidswerend glas te plaatsen. Wilt u meer informatie over de opties bij dubbelglas dan staat onze glaszetter u graag te woord.

Kosten dubbele beglazing

Er zit een aardig prijskaartje aan het laten plaatsen van dubbel of isolatieglas. Thermopane of standaard dubbel glas is de meest voordelige optie, maar levert het minst op. HR+++ glazen zijn daarentegen de duurste optie, maar verdienen zichzelf juist sneller terug.

Voor een standaard dubbel glas is de prijs gemiddeld €115,- per vierkante meter en dit levert u op jaarbasis zo’n €140,- op. De prijs van HR+++ glazen is gemiddeld €170,- per vierkante meter, maar dit kan u maar liefst €280,- per jaar opleveren.

Benieuwd naar de prijzen van dubbel glas? Neem contact op met onze glaszetter via het contactformulier of bel: (085) 500 9914.

Bestaande of nieuwe kozijnen?

Als uw woning over houten kozijnen beschikt dan is de kans groot dat uw enkel of thermopane glas gewoon vervangen kan worden door dubbele beglazing. Heeft uw woning kunststof kozijnen dan is het een ander verhaal.

Oudere kunststof kozijnen zijn gemaakt voor enkel glas en passen als een puzzel in elkaar. Omdat dubbele beglazing breder is, gaat dit niet passen. Voordat u uw vensterwerk compleet gaat vervangen, kunt u controleren of de fabrikant een los kliksysteem verkoopt.

Deze kunt u in uw bestaande kozijnen plaatsen waardoor u ruimte creëert voor isolatieglas. Dit is aanzienlijk goedkoper en eenvoudiger dan het vervangen van uw kozijnen.

Glasschade en met spoed een nieuwe ruit nodig?

Dankzij onze 24/7 glasservice kan uw raam vandaag nog vervangen worden!

glaszetter bellen

Dubbel glas plaatsen

Heeft u ervaring met klussen en wilt u graag zelf uw enkele of thermopane glazen vervangen? Dan helpen de volgende stappen u er doorheen. Houd er rekening mee dat er altijd een kans is op scherven en gebruik daarom altijd een goed paar werkhandschoenen. HR++/+++ glazen zijn vaak erg zwaar, dus til deze glasplaten altijd met twee personen.

  • Voordat u bij onze glashandel uw nieuwe isolatieglas of HR++/+++ glas kunt bestellen, heeft u de juiste maat nodig. Dit kan op twee manieren. Als u de dagmaat opneemt (de maat van glaslat naar glaslat) zou u er een paar millimeter bij op moeten tellen om de juiste maat te kiezen. Meet u de sponningmaat op (de maat van sponning tot sponning) dan kunt u er ongeveer 7 millimeter van aftrekken.
  • Als de nieuwe ruit binnen is, kunt u de oude verwijderen. Dek de vloeren af met een zeil om eventuele beschadigingen te voorkomen. Snijd met een stanleymes het kit rond het glas los. Gebruik een lattenmes en hamer om de glaslatten los te krijgen en haal de ruit met behulp van twee glaszuigers uit het kozijn.
  • Verwijder oude spijkers en kit van de glaslatten en maak de sponning schoon. Zorg dat de rest van het kozijn ook schoon is. Neem de tijd om eventueel het schilderwerk bij te werken en vervang rot houtwerk.
  • Nu is het tijd om als een ware glaszetter het dubbel- of isolatieglas te plaatsen. Leg in de sponning twee kunststof blokjes. Deze zorgen voor ventilatie en voorkomen dat de ruit lek raakt. Op het glas zit een sticker: deze kant moet naar buiten gezet worden. Let op dat de ruit goed in de sponning staat en zet dan de glaslatten terug.
  • Kit vervolgens het isolatieglas af. Houd uw kitpistool in een hoek van 45 graden en trek het naar u toe. Veeg met een natte vinger de kit schoon en verwijder overtollig kit van uw vingers met een beetje zeep. Laat het kit in ieder geval 24 uur drogen voor u iets met het raam gaat doen.

Subsidie

Hoewel u op de stookkosten gaat besparen, kan het u flink wat geld kosten om uw dubbele beglazing door een glaszetter te laten plaatsen.

Wanneer u de rest van uw woning ook wilt isoleren dan loont het wellicht om eens te kijken naar de mogelijkheden voor subsidie. Voor 2017 stelt de overheid ruim €60 miljoen beschikbaar voor energiebesparende middelen. Op deze manier wil de overheid energiebesparing stimuleren.

Wilt u recht hebben op deze subsidie dan moet u voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo moet u minimaal 2 energiebesparende maatregelen nemen. Dit houdt in dat u naast hoogrendementsglas nog een andere energiebesparende maatregel moet treffen. Denk aan dak- of gevelisolatie.

glaszetter expert

Hulp nodig? Vrijblijvend contact!

Komt u er zelf niet uit en wilt u uw thermopane glas laten vervangen door dubbel- of isolatieglas? Heeft u een vraag over het vervangen van uw dubbele beglazing? Of bent u om de een andere reden op zoek naar een glaszetter in uw regio?

Start nu je gratis offerteaanvraag.

Ook als u schade heeft aan één van uw glazen en deze zo snel mogelijk vervangen moet worden kunt u contact met ons opnemen. Omdat wij werken met glaszetters door heel Nederland kunnen wij u een 24/7 glasservice bieden. Vul ons contactformulier in voor een vrijblijvende offerte van één van onze glaszetters of bel naar 085 500 9914 voor direct contact.