Glazen laten vervangen?

Vraag een gratis offerte aan en kom in contact met een expert!

085 500 9914

Nu bereikbaar.

Van enkel naar dubbel glas

Zet u in de winter uw verwarming steeds maar weer een paar graden omhoog? Dan kunt u eens op onderzoek uit gaan of uw ramen door dubbel glas vervangen moeten worden. Zijn uw glazen enkel? Dan loont het om een glaszetter in te huren voor het plaatsen van HR glas. Ook als u al dubbel- of thermopane glazen hebt kunt u er flink op vooruit gaan als u hoogrendementsglas laat plaatsen.

Bel direct naar 085 500 9914!

Heeft u direct een glaszetter nodig voor het vervangen van een beschadigde ruit? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres. Als u ons contactformulier invult sturen wij u gratis en vrijblijvend een offerte.

Ramen of deuren?

Als u overweegt om het enkel glas in uw ramen te vervangen door dubbel isolatieglas, dan kunt u zich afvragen of het tevens loont om het enkel glas in uw deuren te vervangen. Als er enkel een klein raam in uw buitendeur zit, dan is het misschien de moeite van het vervangen niet waard.

Maar indien u een stel openslaande deuren naar de achtertuin hebt, dan is de kans groot dat u ook door de beglazing van deze deuren een hoop warmte verliest. U doet er dan verstandig aan om tevens uw enkel glas in de deuren te laten vervangen door dubbel isolatieglas.

Voordelen dubbel glas

Het laten vervangen van uw enkel glas is een investering. Het laten plaatsen van dubbel glas brengt natuurlijk kosten met zich mee, maar er zitten zeker een aantal voordelen aan het plaatsen van dubbel- of isolatieglas. Het grootste voordeel van dubbel isolatieglas ten opzichte van enkele beglazing is de besparing in uw stookkosten.

Met goed geïsoleerde ramen verliest u aanzienlijk minder warmte. Dit betekent dat u in de koude tijden veel minder hoeft te stoken en dus geld bespaart op uw stookkosten. Isolatieglas houdt ten opzichte van enkel glas ook de warmte beter buiten, waardoor het in de zomer binnen koel blijft. Bijkomend voordeel is dat dubbel- of isolatieglas tocht en geluiden van buitenaf weert.

enkel-glas

Welk type dubbel glas?

Als u zich gaat oriënteren op het vervangen van uw enkel glas, komt u verschillende glassoorten tegen. Maar welke soort is het meest geschikt om in uw woning te plaatsen? Hoe lager de U-waarde van een raam, hoe beter de isolatie. Enkel is de glassoort met de hoogste U-waarde.

Thermopane beglazing isoleert al iets beter. Thermopane is een andere benaming voor dubbel glas en bestaat uit twee glasplaten gevuld met droge lucht. In HR glas zit argongas of edelgas, wat beter isoleert. Daarnaast zit er op hoogrendementsglas een extra coating die warmte reflecteert. Het aantal plusjes geeft de isolerende waarde aan.

HR+ is het meest voordelig, maar isoleert iets minder. HR+++ isoleert het beste, maar de prijs is ook hoger.

Moeten de kozijnen worden aangepast?

Niet elk soort isolatieglas past in elk kozijn. Wanneer uw woning houten kozijnen heeft, kan uw enkel glas door vrijwel elk soort isolatieglas vervangen worden. Dit is een ander verhaal in het geval van kunststof. Het raamprofiel is zo gemaakt dat uw enkel glas als een puzzel in de kozijnen klikt.

Dubbel isolatieglas is vaak dikker en past daarom niet altijd. U kunt uw huidige raam vervangen door een glassoort die qua breedte nog wel in het raamprofiel past. Daarnaast verkopen sommige fabrikanten inmiddels een speciaal kliksysteem die u in uw huidige kozijnen klikt, waardoor er meer ruimte ontstaat. Op deze manier hoeft u niet het hele kozijn te vervangen.

Zelf plaatsen of uitbesteden?

Wilt u geld besparen dan kan u als ervaren klusser zelf uw enkel- of dubbele beglazing vervangen. U kunt bij onze glashandel een nieuwe ruit aanschaffen en deze vervolgens zelf plaatsen.

Het plaatsen van een nieuwe ruit is geen vreselijk ingewikkelde klus, maar het is er wel één die goed gedaan moet worden. Het verkeerd plaatsen van de nieuwe ruit kan ervoor zorgen dat deze op den duur barst. Als u zelf uw isolatieglas verkeerd plaatst vervalt uw garantie.

Wanneer u een glaszetter uw enkel glas laat vervangen, heeft u tot 15 jaar garantie! Wilt u meer informatie? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan!

Ramen laten vervangen door dubbel isolatieglas?

Één van onze glaszetters kan vandaag nog uw nieuwe raam plaatsen!

glaszetter bellen

Kosten & besparing

De prijs voor het vervangen van enkel- en het plaatsen van hoogrendementsglas kan variëren. De prijs hangt onder andere af van het formaat van het raam en de oude beglazing. De prijs van thermopane beglazing is inclusief montage gemiddeld €115,- per vierkante meter. Met dit thermopane bespaart u jaarlijks gemiddeld €140,-.

De kosten van HR+, HR++ en HR+++ zijn gemiddeld €120,- tot €170,- per vierkante meter, maar dit levert u per jaar €220,- tot €280,- op. Past uw nieuwe beglazing niet in uw huidige kozijnen? Dan moet men de kozijnen ook vervangen. Dan is de prijs van uw investering hoger en duurt het langer voordat u deze kosten terugverdient.

Subsidie

Om energiebesparende maatregelen te stimuleren stelt de overheid voor 2017 ruim €60 miljoen beschikbaar aan subsidies. Wanneer u uw enkel- gaat vervangen door een dubbel raam, zou het zo maar kunnen dat u recht hebt op een subsidie van de overheid. Als u recht wilt hebben op deze subsidie moet u voldoen aan een aantal voorwaarden.

Eén van deze voorwaarden is dat u minimaal 2 energiebesparende maatregelen treft in uw woning. Naast het vervangen van uw enkel- door dubbel hoogrendementsglas zou u uw woning op nog een andere manier moeten isoleren. Door het plaatsen van bijvoorbeeld dak- of gevelisolatie bespaart u nog meer op uw kosten en heeft u recht op deze subsidie: zo bespaart u dubbel!

glas-vervangen

Hulp nodig? Vrijblijvend contact!

Heeft u nog enkel glas? Wilt u dubbel isolatieglas laten plaatsen? Bent u nieuwsgierig naar de kosten voor het plaatsen van uw nieuwe beglazing? Wij zijn er voor u. Wij werken met glaszetters vanuit het hele land. Er is dus altijd iemand uit uw regio beschikbaar.

Bel nu naar 085 500 9914!

Heeft u schade en wilt u direct een nieuwe ruit laten plaatsen? Binnen een half uur kan er al een glaszetter bij u op de stoep staan en diezelfde dag nog een nieuw raam plaatsen. Vul voor meer informatie ons contactformulier in, dan sturen wij u een vrijblijvende offerte.

Gratis offerte aanvragen