Gehard glas laten plaatsen?

Vraag een gratis offerte aan en kom in contact met een expert!

Nu bereikbaar.

Gehard glas

Gehard glas wordt steeds vaker gebruikt in verschillende situaties. Dit heeft grotendeels te maken met de stevigheid en de veiligheid van het glas, het wordt immers niet voor niets veiligheidsglas genoemd. Bent u van plan gehard veiligheidsglas te laten zetten? Of moet u uw glas laten vervangen?

Wij helpen u hier graag mee. Wij maken uw hardglas op maat en plaatsen het ook. Wij bieden u een 24-uurs glasservice door glaszetters uit uw regio, waardoor u altijd snel en efficiënt geholpen wordt.

Bel direct naar 085 500 9914!

Bent u nog aan het twijfelen welke glassoort u wilt gebruiken en wilt u weten welke voordelen hardglas heeft? Op deze pagina staan de voordelen en toepassingen van hardglas waardoor u een goede keuze kunt maken.

Verhoog de veiligheid

Gehard glas is steviger en veiliger dan een standaard glassoort of floatglas. Deze stevigheid heeft het hardglas te danken aan de thermische behandeling die het heeft ondergaan. Bij deze thermische behandeling wordt de beglazing verhit tot meer dan 600 graden en wordt daarna weer snel afgekoeld.

Hierdoor ontstaat er een grote spanning. Uiteindelijk is het tot wel 5 x zo stevig als reguliere glassoorten waardoor het inbraakwerend is en dus veiliger is tegen inbrekers.

Dit hardglas is niet eenvoudig kapot te krijgen. Het is beter bestand tegen mechanische schokken en spanningen veroorzaakt door temperatuurverschillen. Breekt het hardglas uiteindelijk wel dan breekt het op een andere manier dan standaard beglazing, waardoor het een veiligheidsglas genoemd wordt.

Standaard glas of floatglas heeft de eigenschap dat als het breekt er scherpe scherven ontstaan waardoor u zich zou kunnen verwonden.

Als gehard veiligheidsglas breekt dan breekt het in duizenden kleine, gladde stukken zodat u geen kans loopt op verwondingen.

glaszetter

Toepassingen van gehard glas

Gehard glas kan in veel verschillende situaties gebruikt worden omdat het meerdere voordelen heeft. Het is goed bestand tegen hoge druk en is niet makkelijk te breken. Het wordt dan ook toegepast in situaties waarbij dit nodig is. Denk aan:

 • het glas in deuren
 • een afscheiding op een balkon
 • borstweringen
Ook wordt het gebruikt in situaties waarbij het niet uiteen mag spatten als het breekt omdat dit gevaarlijke situaties veroorzaakt.

Hierbij kunt u ook denken aan gehard veiligheidsglas in:

 • deuren
 • bushokjes
 • schappen in supermarkten
 • de douchewand
 • meubels in huis, zoals een glazen tafel of kastdeuren

Gehard glas op maat

U kunt het veiligheidsglas dat u wilt plaatsen op maat laten bewerken. Hierbij kunt u de grootte en de dikte zelf uitkiezen. Voor de dikte kan u kiezen uit verschillende maten, namelijk 4, 5, 6, 8, 10, 12 of 15 millimeter. Voor de lengte en de breedte kiest u voor de exacte maten die nodig zijn voor uw situatie.

Ook kan er gekozen worden voor blank (doorschijnend, helder) hardglas, matelux (mat) hardglas en gekleurd hardglas op maat. Daarnaast kan u het op verschillende manieren laten afwerken. Zo kan u kiezen voor een uitsparing en is het mogelijk om de randen netjes af te laten werken. Dit is met name van belang als u een tafelblad bestelt. Onafgewerkte randen zijn scherper en veroorzaken sneller sneetjes als u er langs loopt.

Ga voor glas met veiligheid en stevigheid, ga voor gehard veiligheidsglas

Dankzij onze 24/7 glasservice kan uw raam vandaag nog vervangen worden!

glaszetter bellen

Bewerking achteraf?

Bij gehard veiligheidsglas op maat moet u wel rekening houden met het feit dat nadat het gehard is, het niet meer bewerkt kan worden. Daarom is het van belang dat de goede maten worden doorgegeven voor hetgeen waarvoor het hardglas nodig is aangezien het niet meer achteraf kan worden bewerkt.

Prijzen

De prijzen van hardglas hangen af van een aantal factoren.

 • Onbewerkt gehard veiligheidsglas is al te verkrijgen vanaf €35,00 exclusief btw. Dit komt uit op €42,35 inclusief btw per vierkante meter. Dit is de prijs voor de variant van 4 mm dikte, onbewerkt en blank glas.
 • Het onbewerkte geharde veiligheidsglas in matelux variant is te verkrijgen vanaf €85,00 exclusief btw (€102,85 inclusief btw).
 • Verwijder oude spijkers en kit van de glaslatten en maak de sponning schoon. Zorg dat de rest van het kozijn ook schoon is. Neem de tijd om eventueel het schilderwerk bij te werken en vervang rot houtwerk.
 • De onbewerkte gekleurde variant is te verkrijgen vanaf €89,00 exclusief btw (€107,69 inclusief btw) en begint bij een dikte van 8 mm. Hierbij verschillen de prijzen ook per kleur. Deze prijs is toepasbaar op de kleuren groen, grijs en brons. Andere kleuren hebben hogere prijzen.
Verder worden de prijzen bepaald door de dikte van het veiligheidsglas, de aantal vierkante meters en de verdere bewerkingen zoals gaten of afwerkingen. Alle prijzen zijn inclusief transportverzekering en verwijderingsbijdrage. Verdere bewerkingen zoals gaten of afwerkingen kunnen tegen een meerprijs verzorgd worden.

glaszetter

Gratis offerte!

Heeft u besloten veiligheidsglas op maat te laten plaatsen of wilt u toch nog wat meer informatie hierover? U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen via het contactformulier.

Nadat u het formulier heeft ingevuld neemt de plaatselijke glashandel zo snel mogelijk contact met u op om uw vragen te beantwoorden of een afspraak in te plannen om het veiligheidsglas te plaatsen. Heeft u zo snel mogelijk een glaszetter nodig om uw hardglas te vervangen? Dan kunt u altijd bellen!

Bel direct naar 085 500 9914!

De plaatselijke glaszetter is binnen 30 minuten aanwezig bij een noodgeval om het glas te plaatsen en wij bieden u een 24-uurs glasservice. U wordt altijd geholpen door een glashandel uit de regio waardoor u verzekerd bent van een snelle service. Daarnaast bieden wij nog 15 jaar garantie op het glas en de montage.