Gelaagd glas laten plaatsen?

Vraag een gratis offerte aan en kom in contact met een expert!

Nu bereikbaar.

Gelaagd glas

Gelaagd glas is een vorm van dubbel veiligheidsglas, waarbij tussen meerdere glasplaten folie is geplaatst. Deze transparante folie zorgt voor extra veiligheid en isolatie. Op deze pagina vindt u meer informatie over de voordelen, toepassingen en prijzen. Heeft u na het lezen nog vragen? Dan kunt u uiteraard vrijblijvend contact opnemen om in contact te komen met ervaren glaszetters en glashandelaren bij u in de buurt.

Bel direct naar 085 500 9914!

Daarbij bieden wij u enkele aantrekkelijke extra’s, zoals 15 jaar garantie op de glasplaat en montage en een 24-uurs service, zodat er in geval van nood binnen 30 minuten een glaszetter aanwezig is.

Verhoog de veiligheid

Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar uiteraard hoopt u nooit verwondingen bij glasschade mee te hoeven maken. Gelaagd glas kan daarbij helpen. Het folie in de glasplaat zorgt voor meer stevigheid en houdt de ruit bij elkaar, mocht de glasplaat toch barsten.

Van scherven, die bij reguliere glassoorten wel zouden ontstaan, is dan geen sprake: de gebarsten plaat blijft intact. Dat levert verschillende voordelen op. In de eerste plaats is de kans op ernstige verwondingen bij ongelukken veel kleiner. Daarnaast wordt de kans op een inbraak kleiner. Het is namelijk veel moeilijker om gelaagde beglazing in te gooien dan een normale glasplaat.

glaszetter

Uitstekende isolatie

Ten opzichte van enkele beglazing beschikt gelaagd glas over een zeer hoge isolatiewaarde. Het werkt uitstekend in combinatie met dubbel- of HR++ isolatieglas. Hierdoor kunnen de voordelen flink oplopen.

De isolatiewaarde van deze vorm van isolatieglas is 2 tot 3 keer beter dan die van enkele beglazing. De isolatiewaarde van HR++ isolatieglas zelfs tot wel 5 keer beter.

Daarnaast zorgt het voor een beperking van warmteverlies. Zo kunt u dus flink op uw energiekosten besparen. Ook heeft de HR++ variant een extra zonwerende optie. Dit houdt bijvoorbeeld grote raamoppervlakken in de volle zon lekker koel. Naast de inbraakwerende eigenschappen, kan gelaagd glas dus veel bijdragen aan de isolatie van uw huis.

  • Letselveilig
  • Doorvalveilig
  • Inbraakwerend

Wanneer gelaagd glas toepassen?

Het kan zowel op kleine bij grote projecten toegepast worden. Voorbeelden van kleine projecten zijn tussendeuren of balustrades waarbij extra veiligheid gewenst is. Een ander voorbeeld is een deur die door de wind vaak hard dichtvalt, waarbij het risico bestaat dat de glasplaat door de klap stuk gaat.

De folie tussen de glasplaten zorgt dan dat deur niet in scherven uit elkaar valt. In een zeer inbraakgevoelig huis kan het raadzaam zijn om voor alle ruiten gelaagde beglazing te gebruiken. Banken maken ook vaak gebruik van een extra sterke variant, om vergelijkbare redenen. Daarnaast kan het helpen slecht geïsoleerde ruimtes beter te isoleren.

Op zoek naar een erkend glaszetter bij u in de regio?

De medewerkers van onze glasservice zijn u met alle plezier van dienst. Dag en nacht!

glaszetter bellen

Prijzen van gelaagd glas

De prijzen verschillen per variant. Zo kunt u kiezen voor eenzijdig, dubbelzijdig of gelaagd met folie voor geharde beglazing. Ook kunt u natuurlijk kiezen voor verschillende typen, bijvoorbeeld HR++- of dubbelglas. Meer informatie hierover vindt u in de prijstabel. Omdat het op maat gemaakt wordt, kan er sprake zijn van een extra toeslag bij glasplaten groter dan 3180 x 2200 mm. De gemiddelde prijzen zijn als volgt:

Prijstabel

Soort gelaagd glas: Gemiddelde prijs
Eenzijdig €90,- tot €130,- per m²
Dubbelzijdig €130,- tot €170,- per m²
Met folie voor gehard glas €150,- tot €190,- per m²

Voor een prijsadvies op maat is het aan te raden om gratis en vrijblijvend een afspraak te maken met een ervaren glaszetter.

glaszetter

Vrijblijvend contact!

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Of wilt u een afspraak maken? Neemt u dan vooral vrijblijvend contact op. Dit kunt u doen door het contactformulier in te vullen, of Bel direct naar 085 500 9914!. Of u nu meer wilt weten over de toepassing, voordelen of de prijzen: u wordt altijd geholpen door een ervaren specialist.

Start nu je gratis offerteaanvraag.

Nadat u een contactaanvraag heeft achtergelaten, zal een van onze aangesloten glaszetters of glashandelaren uit uw regio spoedig contact met u opnemen. U krijgt bij ons en onze aangesloten specialisten standaard gratis 15 jaar garantie op de glasplaat en montage.

Daarnaast zijn wij binnen 30 minuten aanwezig bij een noodgeval, en beschikken wij over een 24-uurs glasservice.