Glaszetter gezocht in Hoofddorp?

Vraag een gratis offerte aan en kom in contact met een expert!

Nu bereikbaar.

Glaszetter Hoofddorp

Bij glasschade is het nodig om zo snel mogelijk een glaszetter uit Hoofddorp in te schakelen. Hij kan u ook adviseren als u uw beglazing wilt vervangen door bijvoorbeeld dubbel glas. Hiermee voorkomt u warmteverlies en houdt u de energierekening zo laag mogelijk. Op zoek naar een glashandel in uw regio?

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag krijgt u zo snel mogelijk een gratis offerteaanvraag toegestuurd: gratis en zonder verdere verplichtingen.

Glaszetter nodig? Op deze pagina leest u wat glazenmakers voor u kunnen betekenen. We vertellen u wat u moet doen bij glasschade en geven informatie over de verschillende soorten glas. Natuurlijk vindt u hier ook meer informatie over de gemiddelde kosten.

Glasschade? Glaszetter met 24-uurs service!

Glasschade komt regelmatig voor. Gelukkig kunt u bij glasschade gebruik maken van de 24-uurs glasservice. Als u belt naar 085 005 0228 komt u direct in contact met een glashandel in uw regio. Binnen 30 minuten kan er een vakman bij u op de stoep staan om de schade te herstellen.

Wanneer gebruik maken van de 24-uurs spoedservice?

Als de ruit is ingeslagen, of als er een ongeluk is gebeurd waardoor er een gat in de ruit zit. U wilt niet met een kapot raam gaan slapen, omdat dit de kans op vandalisme en inbraak vergroot. Door een vakman in te schakelen is de schade dezelfde avond nog hersteld.

Is er glasschade door bijvoorbeeld een verkeerde montage? Dit merkt u aan een barst in het raam, terwijl de glasplaat wel aan beide zeiden nog intact is. In dat geval kunt u de volgende werkdag afwachten voor u een glaszetter inschakelt.

Wat doen bij glasschade?

Heeft u glasschade? Raak niet in paniek maar neem rustig contact op met de 24 uurs spoedservice door te bellen naar 085 005 0228.

Dit moet u doen bij glasschade:

 • Bel met spoed een glaszetter, zodat u weet dat hulp onderweg is.
 • Maak foto’s van de schade en de scherven voor de verzekeraar, zodat u de schade straks vergoed krijgt.
 • Ruim de scherven voorzichtig op, zodat niemand zich kan verwonden aan de glasscherven.
 • Zoek alvast uw polisnummer op, zodat de glaszetter de schadeclaim direct kan afhandelen met de verzekeraar.

Wat kost een glaszetter?

  Benieuwd naar de glaszetter kosten? Voor het plaatsen van beglazing betaalt u gemiddeld €35,- tot €45,- per uur, of tussen de €45,- tot €75,- per m². De kosten kunnen per glaszetter verschillen, omdat elke vakman zijn of haar eigen tarief bepaalt. Vraag een offerte aan voor een gratis prijsindicatie.

  De kosten worden beïnvloed door onder andere:

 • De arbeidskosten: het tarief kan per glaszetter verschillen.
 • De locatie van de kozijnen: op de eerste of tweede verdieping zijn de kosten hoger dan op de begane grond.
 • De materiaalkosten: elke glassoort heeft zijn eigen eigenschappen en prijs.
 • Een eventuele spoedtoeslag: wanneer u gebruik maakt van de 24-uurs glasservice betaalt u een spoedtoeslag.
 • Voorrijkosten: de meeste glaszetters brengen voorrijkosten in rekening, kosten die in rekening worden gebracht nog voordat hij aan het werk is gegaan.

Glaszetter: kosten 2024

Per uur of per m² Gemiddelde prijzen*
Per uur €35,- tot €45,- per uur
Per m² €45,- tot €75,- per m²

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw. Vraag een gratis offerte aan voor een prijsindicatie.

Bij glasschade is het noodzakelijk om zo snel mogelijk een glaszetter uit Hoofddorp in te schakelen. Houd er rekening mee dat u bij spoed wel een spoedtoeslag betaalt. De glaszetter brengt een hoger bedrag in rekening wanneer u in het weekend of ’s avonds contact opneemt dan wanneer u doordeweeks een glazenmaker inschakelt.

De glassoort die u kiest heeft een grote invloed op de kosten van een glaszetter. Hoewel enkel glas op papier de goedkoopste optie lijkt (vanaf €30,- per m²), is dit in de praktijk vaak niet zo. Door de slechte isolatiewaarde verliest u veel warmte en is uw energierekening een stuk hoger dan bij isolatieglas. HR++ glas wordt standaard gebruikt vanwege de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, de kosten hiervoor liggen rond de €80,- per m². In de tabel hieronder vindt u de gemiddelde prijzen van verschillende glassoorten.

Prijzen glas: per soort

Soort glas Prijs per m² 2024*
Enkel glas €30,-
Dubbel glas €65,-
HR-glas €70,-
HR+-glas €75,-
HR++-glas €80,-
HR+++-glas (triple glas) €120,-
Veiligheidsglas Vanaf €40,-
Glas in lood Vanaf €235,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, excl. montagekosten. Vraag een gratis offerte aan.

Glaszetter Hoofddorp inschakelen?

Bel en kom direct in contact met een glashandel in uw regio!

Wat doet een glaszetter?

De drie belangrijkste werkzaamheden van een glaszetter zijn het plaatsen, vervangen en repareren van glas. Natuurlijk doet een glaszetter hiernaast nog meer. Hij kan u helpen met het inmeten van de beglazing, zodat de glasplaten volledig op maat worden geleverd. Daarnaast geeft hij een persoonlijk advies, zodat u een goede keuze kunt maken, en zorgt hij ervoor dat de beglazing veilig wordt geleverd en afgevoerd.

Hieronder gaan we dieper in op de verschillende werkzaamheden van een glashandel in Hoofddorp. Wilt u weten wat dit kost? Vraag dan snel een gratis offerte aan!

Wanneer u een glaszetter uit Hoofddorp inschakelt, dan geeft deze u een persoonlijk advies met betrekking tot de verschillende glassoorten. Hij kan u informeren over de verschillende prijzen, de isolatiewaardes en de besparing die u hiermee doet. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken.

Glas vervangen

Er zijn verschillende redenen om ervoor te kiezen uw glas te vervangen in Hoofddorp. Glasschade hoeft echt niet de enige reden te zijn!

Oudere woningen hebben bijvoorbeeld nog enkel glas. Door dit te vervangen met dubbel glas verbetert u de isolatie, verlaagt de energierekening en verhoogt u de woningwaarde! Een andere reden om ervoor te kiezen om de beglazing te vervangen, is om de veiligheid te vergroten met veiligheidsglas.

Waarom uw glas vervangen?

 • Het verbetert de isolatiewaarde.
 • Glas vervangen kan uw wooncomfort enorm vergroten.
 • De woning stijgt in waarde.
 • Het vergroot de (inbraak)veiligheid in huis.

Glas plaatsen

Het plaatsen van glas is in Hoofddorp een belangrijke taak van de glaszetter. We raden u aan dit niet zomaar zelf te doen maar om een vakman in te schakelen. Bij een verkeerde montage kunnen er lekkages ontstaan, waardoor er barsten in het raam komen. Met de hulp van een ervaren glaszetter weet u zeker dat de glasplaat correct gemonteerd is.

Hoe doet de vakman dit?

Hij verwijdert eerst de huidige glasplaat. Met een stanleymes snijdt hij de kitrand weg, waarna hij de glaslatten kan verwijderen. Nu staat de glasplaat los in de sponning en is het mogelijk om hem veilig te verwijderen. De vakman maakt de sponning schoon en plaatst de nieuwe glasplaat in het kozijn.

Glasreparatie

Eén van de meest voorkomende werkzaamheden van een glaszetter is de glasreparatie. Dit is nodig bij glasschade. Is een ruit ingeslagen door bijvoorbeeld een poging tot inbraak of een ongeluk? In dat geval raden we aan met spoed een glaszetter te bellen: door te bellen naar 085 005 0228 komt u direct in contact met een glashandel in Hoofddorp. Deze staat binnen 30 minuten op de stoep voor een spoedreparatie, zodat u niet met een gat in het raam hoeft te gaan slapen.

Bij een beschadiging door een lekkage of een verkeerde montage is er iets minder haast, en kunt u de volgende werkdag afwachten voordat u een glaszetter inhuurt. Wacht hier toch niet te lang mee, omdat de barst in de winter een stuk groter kan worden.

Op zoek naar een erkend glaszetter bij u in de regio?

Vraag een gratis offerte aan en vind een glaszetter in uw regio!

Welke soorten glas zijn er?

Bij het plaatsen of vervangen van glas heeft u de keuze uit verschillende soorten glas. In Hoofddorp is dubbel glas al jarenlang populair, omdat dit de isolatiewaarde flink verbetert. Maar daarnaast kunt u een glaszetter ook inhuren voor het plaatsen van veiligheidsglas of glas-in-lood.

Hieronder vertellen we iets meer over de vele verschillende glassoorten waar u uit kunt kiezen. Wilt u weten wat dit ongeveer kost? Vraag dan snel een gratis offerte aan!

Dubbel glas Hoofddorp: soorten

Dubbel glas is in Hoofddorp al jarenlang populair. Doordat het bestaat uit twee glasplaten beschermt het beter tegen inbraak en voorkomt het warmteverlies. Hierdoor daalt uw energierekening! Wilt u dubbel glas plaatsen? Laat dit dan doen door een vakman. In dat geval profiteert u namelijk van een verlaagd btw-tarief op de montage. U betaalt slechts 9% btw in plaats van de gebruikelijke 21%. Op de materiaalkosten betaalt u wel de standaard 21% btw. Meer hierover leest u op belastingdienst.nl.

Er zijn verschillende soorten dubbel glas waar u uit kunt kiezen.

 • Standaard dubbel glas: dit is een dubbele glasplaat. De spouw is gevuld met gevulde lucht, en hierdoor isoleert het stukken beter dan enkel glas. Het heeft een gemiddelde U-waarde van 2,8 W/m²K.
 • HR-glas: hoogrendementsglas bestaat uit een dubbele glasplaat. Ook hier is de spouw gevuld met droge lucht. De glasplaat is afgewerkt met een warmtewerende coating, waardoor de isolatiewaarde hoger is. De U-waarde is ongeveer 1,9 W/m²K.
 • HR+ glas: ook hierbij is de spouw tussen de twee glasplaten gevuld met droge lucht. Dankzij de warmtewerende coating is de isolatiewaarde nog net iets hoger dan standaard hoogrendementsglas: rond de 1,6 W/m²K.
 • HR++ glas: bij deze glassoort is de spouw gevuld met edelgas in plaats van droge lucht, dat zorgt voor een hoge isolatiewaarde van 1,2 W/m²K. Wilt u een subsidie aanvragen voor het plaatsen van dubbel glas, dan moet u in ieder geval kiezen voor HR++ glas.
 • HR+++ glas: hierbij gaat het om een driedubbele glasplaat. Ook hier is gebruik gemaakt van de warmte werende coating en is de spouw gevuld met argongas. Hierdoor ligt de gemiddelde U-waarde rond de 0,9 W/m²K.

dubbel glas Hoofddorp

Waarom dubbel glas plaatsen?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om dubbel glas te plaatsen in Hoofddorp. Het voordeel van dubbel glas, is dat de isolatiewaarde enorm verbetert. Enkel glas heeft bijvoorbeeld een U-waarde van enkel glas is bijvoorbeeld 5,8 W/m²K. Door dit te vervangen met HR++ glas (U-waarde 1,2 W/m²K), bespaart u jaarlijks gemiddeld €130,- op de energiekosten!

Twijfelt u nog? Dit zijn de belangrijkste voordelen:

 • Minder warmteverlies en een hogere isolatie.
 • Een hoger wooncomfort
 • Een waardevermeerdering van uw huis.
 • Een lagere energierekening.

Wilt u meer weten over de voordelen van dubbel glas en de besparing hiervan? Lees dan verder op milieucentraal.nl.

Type Jaarlijkse besparing* U-waarde
Standaard dubbel glas €115,- 2,8 W/m²K
HR-glas €120,- 1,9 W/m²K
HR+-glas €125,- 1,6 W/m²K
HR++-glas €130,- 1,2 W/m²K
HR+++-glas (triple glas) €170,- 0,9 W/m²K

*Bij 20 m² aan glas ten opzichte van enkele beglazing, in combinatie met een hr-combiketel en gemiddelde temperatuur van 18 graden. Vraag een gratis offerte aan voor een precieze prijsindicatie.

De U-waarde geeft aan hoeveel warmte de beglazing doorlaat. Hoe lager deze waarde, hoe minder warmte doorgelaten wordt en dus hoe beter de isolatie.

Kan ik subsidie krijgen op dubbel glas?

Het plaatsen van dubbel glas in Hoofddorp wordt gezien als isolatie, en daardoor is er een subsidie mogelijk. Op de website van de rijksoverheid vindt u een overzicht van alle subsidiemogelijkheden bij het beter isoleren van uw woning.

Eén van de subsidies waar u gebruik van kunt maken, is de ISDE (Investeringssubsidie Duurzame Energie). Een belangrijke voorwaarde is dat u kiest voor HR-beglazing met een minimale U-waarde van 1,2 W/m²K en dat het gaat om minimaal 10 m² aan glas. Ook is het belangrijk dat u naast isolatieglas ook investeert in minimaal één andere energiebesparende maatregel. Meer hierover leest u op rvo.nl.

Naast deze landelijke subsidie kan het voorkomen dat u ook een plaatselijke subsidie kunt aanvragen. Dit verschilt per locatie. Of u ook recht hebt op een plaatselijke subsidie, checkt u eenvoudig via energiesubsidiewijzer.nl.

Glas op maat Hoofddorp

Steeds meer mensen hebben glas op maat nodig. Dit houdt in dat de beglazing helemaal op maat voor u wordt gemaakt. Dat is nodig als u een raam heeft in een afwijkende vorm of afmeting, omdat de standaard glasplaten niet gesneden kunnen worden.

Glas in lood houdt ook in dat er aanpassingen gedaan kunnen worden, zodat het voldoet aan uw wensen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij glas-in-lood, wat volledig op maat gemaakt kan worden. Een andere optie is het creëren van een uitsparing, waardoor het mogelijk is om een honden- of kattenluik in de beglazing te plaatsen.

Overige glassoorten

Toch is dubbel glas niet de enige optie bij het vervangen van beglazing. Steeds meer mensen kiezen bijvoorbeeld voor veiligheidsglas, om de brand- of inbraakveiligheid in huis te vergroten. Daarnaast is glas-in-lood nog altijd een mooie aanvulling bij klassieke woningen en is het zelfs mogelijk een glaszetter in te zetten voor het plaatsen van interieurglas.

U heeft onder meer de keuze uit deze glassoorten:

 • Enkel glas: wordt vooral nog gebruikt in de vervangingsmarkt en als interieurglas, in bijvoorbeeld kastjes of tafels.
 • Veiligheidsglas: van gehard glas tot gelaagd glas. Veiligheidsglas heeft als doel om inbraak en verwondingen te voorkomen. Zo komen er geen scherven vrij, zodat uw kinderen of huisdieren bij een ongeluk niet gewond raken. Vaak bestaan douchewanden of ensuite-deuren uit veiligheidsglas.
 • Glas-in-lood: dit is een vensterraam wat bestaat uit verschillende soorten gekleurd glas. Dit geeft een charmante uitstraling.
 • Interieurglas: dit is het glas dat gebruikt wordt voor glazen tafels en kasten. Dit glas kunt u ook op maat laten vervangen door een glaszetter.

Glaszetters inschakelen: Wat zijn de voordelen?

  Kan ik zelf glaszetten? Wij raden u aan om dit echt uit te besteden aan een glaszettersbedrijf in Hoofddorp. Het inhuren van een glaszetter heeft namelijk grote voordelen: u weet dat het raam correct gemonteerd is én profiteert van een garantie op glas en montage van wel 15 jaar!

  De grootste voordelen van het inschakelen van een glaszetter:

 • U bespaart tijd en energie.
 • U weet zeker dat de beglazing op de goede manier gemonteerd is.
 • Ervaren glaszetters bieden garantie op glas en montage.
 • U krijgt advies met betrekking tot de verschillende glassoorten.

glasspecialist Hoofddorp

Glaszetter gezocht? Bel voor direct contact!

Voor het vervangen, repareren of plaatsen van glas raden we aan om een ervaren glaszetter in te zetten. Niet alleen bespaart dit veel tijd en energie, u bent ook verzekerd van een goede garantie op glas en montage en weet bovendien zeker dat het glas correct gemonteerd is. Op zoek naar een glaszettersbedrijf?

Bel 085 005 0228 voor direct contact!

U krijgt dan direct een glashandel in Hoofddorp aan de lijn. De glaszetter kan, in geval van spoed, al binnen een half uur bij u op de stoep staan. Heeft uw hulpvraag minder haast? Dan kunt u een gratis offerte aanvragen. U krijgt dan zo snel mogelijk een glaszetter offerte toegestuurd van een glaszettersbedrijf in uw regio.

Recente aanvragen:

Glas plaatsen in Noord-Holland
Glas vervangen Haarlem
Dubbel glas plaatsen Alkmaar
Glas op maat Hilversum
Glasreparatie Amstelveen
Enkel naar dubbel glas Purmerend
Glaszetter Zaandam
Enkel glas Hoofddorp
HR-glas plaatsen Den-Helder
Brandwerend glas Hoorn