HR++ glas laten plaatsen?

Vraag een gratis offerte aan en kom in contact met een expert!

085 500 9914

Nu bereikbaar.

HR++ glas

Er zijn verschillende redenen waarom u uw enkele beglazing zou laten vervangen door dubbel of HR++ isolatieglas. Bent u door schade direct aan vervanging toe of bent u op zoek naar een manier om op uw stookkosten te besparen? Benieuwd naar de prijzen van dubbel HR++ glas? Wij helpen u verder.

Bel direct naar 085 500 9914!

Doordat wij werken met glaszetters uit heel Nederland is er altijd iemand uit uw regio beschikbaar. Bent u benieuwd wat wij voor u en uw ramen kunnen betekenen? Neem dan snel contact op via het contactformulier. Met spoed een glaszetter nodig? Bel dan naar (085) 500 9914.

Wat is HR++ glas precies?

Wanneer u zich gaat oriënteren op nieuwe beglazing dan komt u een hoop verschillende opties tegen. Als u op dit moment over enkele glazen beschikt dan kunt u er eigenlijk alleen maar op vooruit gaan. Thermopane isolatieglas is al een verbetering.

Thermopane is eigenlijk een andere benaming voor dubbel of isolatieglas en isoleert al iets beter dan enkele beglazing. HR++ staat voor hoogrendementsglas en bezit een hogere isolatiewaarde dan thermopane glazen.

HR++ is een dubbel isolatieglas gevuld met Argongas. Dit zorgt ervoor dat de U-waarde bijna de helft is dan dat van thermopane of standaard dubbel glas!

Waaraan kunt u HR glas herkennen?

Bent u nieuwsgierig of uw ruiten hoogrendementsglas zijn? Vaak staat er in de verkoopbrochure of het bouwkundig rapport welk type glazen aangebracht zijn. Als dit niet duidelijk vermeld staat of als deze er niet zijn dan kunt u het zien aan de aluminium strip die tussen de glasplaten zit. Staan hier de letters HR op, dan is dit hoogrendementsglas.

Wanneer deze letters niet op de aluminiumplaat staan, dan gaat het meestal om dubbel glas in plaats van hoogrendementsglas. Wilt u het zeker weten? Controleer dan de codes op het aluminium. Als u op het internet zoekt naar deze code, weet u of het om hoogrendementsglas gaat.

glaszetter

Voordelen

Het is niet voordelig om uw ruiten te laten vervangen door dubbel isolatieglas, maar het is wel de moeite waard. Het grootste voordeel van HR++ of dubbel isolatieglas is dat het uitstekend isoleert. De beglazing houdt de kou buiten en dit zorgt ervoor dat u minder hoeft te stoken.

In een eengezinswoning kan dit op jaarbasis bijna €300,- schelen! Het laten plaatsen van dubbel isolatieglas is dus een investering: dubbel glas verdient zichzelf uiteindelijk terug. Daarbij houdt het isolatieglas de warmte in de zomer buiten zodat het binnen lekker koel blijft.

Een ander bijkomend voordeel is dat dubbel isolatieglas tocht en geluiden van buiten weert.

Extra opties bij HR++ glas

Wanneer u uw enkele beglazing wilt laten vervangen door dubbel HR++ glas dan heeft u de keuze uit extra opties. HR++ glas is gevoelig voor temperatuurverschillen en is daarom niet de meest geschikte glassoort om donkere- of reflecterende folie op te plakken.

Wanneer u toch op uw privacy gesteld bent en niet wilt dat er van buitenaf naar binnen gekeken kan worden dan kunt u uw glazen laten blinderen of in melkglas laten plaatsen.

Wanneer u grote ramen heeft waar de zon vol op staat dan is een zonwerende coating een optie. Tot slot kunt u voor geluidsisolerend glas kiezen om geluiden van buitenaf te weren.

Dubbel glas vervangen voor HR++

Dubbel glas houdt ten opzichte van enkel al een hoop extra warmte binnen. Toch kan het laten plaatsen van isolatieglas u op jaarbasis nog een hoop extra stookkosten besparen. Thermopane isolatieglas heeft een U-waarde van 2,8. Hoe lager deze U-waarde, hoe beter het glas isoleert.

Bij HR++ glas is de spouw gevuld met Argongas, waardoor de U-waarde slechts 1,1 is! Zo blijft het binnen aanzienlijk warmer dan wanneer u een dubbel raam heeft. HR+++ isoleert zelfs nog beter, maar het voordeel van HR++ glas is dat het plaatsen hiervan een stuk voordeliger is.

Geld besparen door het plaatsen van HR++ isolatieglas?

Door het plaatsen van hoogrendementsglas betaalt u tot €300,- per jaar minder aan stookkosten!

glaszetter bellen

HR++ glas plaatsen

Als u uw HR++ glas laat plaatsen door een glaszetter dan kan de glaszetter deze er in één dag inzetten. Wanneer u schade heeft aan uw ruit dan kan de glaszetter zelfs al binnen een half uur bij u voor de deur staan!

De glaszetter verwijdert voor u het oude glas, en zorgt ervoor dat de kozijnen goed schoon zijn voordat uw nieuwe hoogrendementsglas geplaatst wordt. Als het geplaatst is wordt het netjes afgekit. Afhankelijk van de dikte van het isolatieglas is er voor uw kunststof kozijnen een kliksysteem nodig. In overleg met de glaszetter kunt u deze zelf aanschaffen. Benieuwd naar de prijzen van onze glashandel? Vul dan ons contactformulier in voor een gratis offerte.

Subsidie op HR++ glas

Het laten plaatsen van HR++ isolatieglas is een prijzige investering. Om het gebruik van energiebesparende middelen te stimuleren stelt de overheid voor 2017 ruim €60 miljoen aan subsidies beschikbaar.

WWilt u recht hebben op deze subsidie, dan moet u voldoen aan een aantal voorwaarden. Één van deze voorwaarden is dat u in uw woning minimaal twee energiebesparende maatregelen treft.

Bent u geïnteresseerd in andere vormen van isolatie zoals dak- of gevelisolatie? Dan loont het om te kijken of u recht hebt op deze subsidie. Zo krijgt u direct een deel van uw investering terug.

Prijzen

De prijzen van hoogrendementsglas variëren, maar zijn niet goedkoop. De prijs van thermopane of standaard dubbel glas is, inclusief montage, gemiddeld €115,- per vierkante meter. Hiermee bespaart u op jaarbasis zo’n €140,- op stookkosten. Het laten plaatsen van HR++ isolatieglazen kost meer, maar levert u natuurlijk aan het einde van het jaar ook meer op. Voor HR++ glas betaalt u inclusief montage gemiddeld €130,- per vierkante meter, maar levert maar liefst €260,- per jaar op. Bent u nieuwsgierig geworden wat het laten plaatsen van HR++ glas u gaat kosten? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar (085) 500 9914.

Besparing

Hoewel de prijzen van isolatieglas niet voordelig zijn, is het wel de moeite waard om te onderzoeken wat het u kan opleveren. Gemiddeld bespaart HR++ isolatieglas per vierkante meter zo’n 24m³ op uw stookkosten. Dit houdt in dat u per vierkante meter isolatieglas zo’n €12,- bespaart vergeleken met enkel glas. Ook wanneer uw woning al over dubbel isolatieglas beschikt kunt u geld besparen door uw isolatieglas te vervangen. Standaard dubbel isolatieglas bespaart u per vierkante meter slechts 20m³ tegenover de 24m³ van HR++ isolatieglas. Dit kan u op jaarbasis gemiddeld €400,- schelen.

glaszetter

Hulp nodig? Vrijblijvend contact!

Zijn uw ruiten aan vervanging toe? Wilt u ook geld besparen door het laten plaatsen van dubbel isolatieglas? Of heeft u schade aan uw raam en moet deze zo snel mogelijk vervangen worden? Doordat wij werken met glaszetters vanuit het hele land is er altijd iemand in uw regio beschikbaar. Als u direct een glaszetter nodig heeft dan kan deze al binnen 30 minuten bij u voor de deur staan.

Bel direct naar 085 500 9914!

Of als u meer wilt weten over de prijzen van de verschillende glassoorten? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Gratis offerte aanvragen